Студентите на Катедрата за современ танц при УГД, под менторство на професор д-р Рисима Рисимкин, имаа извонредни настапи во рамки на фестивалот Танц Фест Скопје 2022 година. На 16 април 2020 година, во кореографијата „Котел“ на Рисимкин настапија младите танчери: Сара Димовска, Јоана Благадуша, Андреј Димоски, Клара Цветковска, Емилија Милак, Викторија Коцева, Стефани Шааршмит.

Повеќе...

И кога поради пандемијата со коронавирусот застана целиот свет, за Рисима Рисимкин немаше стоп. Во една од најтешките години за уметноста и воопшто за човештвото, балетската корегографка и деканка на Факултетот за филмска уметност при УГД вели дека сега е нејзиното време.

Повеќе...

Од ноември 2021, за прв пат ќе започнат и програмите за втор циклус студии на Катедрата за современ танц при УГД, мастер програми за кореографија и танцова едукација, на англиски јазик, за кои веќе има голем интерес од земјава и од странство.

Повеќе...

Под мотото „УКРАДЕНИ ДВИЖЕЊА“ од 1 до 7 јуни 2021 г. се одржува реномираниот фестивал за современ танц „Танц фест Скопје 2021“. По 17. пат се танцува на повеќе сцени во Скопје, а за првпат една од претставите ќе биде одиграна и во Домот на културата во Тетово.

Повеќе...

Invitation to the 9th Scientific Conference with International Participation under the auspices of the President of the Republic of Slovenia Borut Pahor

Friday, March 19, 2021 - 9:00 - 16:00 ON-LINE                                                                                                                                             

Free participation

Повеќе...

Технички секретар / Секретар

Снежана Бардарова
Тел: +389 32 550 980
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Милена Цацкова

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Филмска академија

Department of Contemporary Dance map