Од 1 до 3 јули, во рамки на Културната унија помеѓу Кина и земјите од Централна и Југоисточна Европа и програмата за танцови работилници, која ќе трае во следните шест месеци, деканката на Филмската академија, Катедра за современ танц при Универзитет „Гоце Делчев", професор д-р Рисима Рисимкин, ќе одржи серија предавања на тема „Развој на софтвер за компјутерски генерирана кореографија“. 

Повеќе...

Open call for audition for studying Master of Arts in Contemporary Dance Choreography & Master of Arts in Contemporary Dance Education.

Where: Skopje, North Macedonia

When: 21, August 2022

Deadline for applications: July, 31th, 2022

Повеќе...

Студентите на Катедрата за современ танц при УГД, под менторство на професор д-р Рисима Рисимкин, имаа извонредни настапи во рамки на фестивалот Танц Фест Скопје 2022 година. На 16 април 2020 година, во кореографијата „Котел“ на Рисимкин настапија младите танчери: Сара Димовска, Јоана Благадуша, Андреј Димоски, Клара Цветковска, Емилија Милак, Викторија Коцева, Стефани Шааршмит.

Повеќе...

Вечерва (02 јуни 2022) на сцената на „Театр ЛАБ“ во Братислава, на отворање на фестивалот „Share“ ќе настапат студентите на Катедрата за современ танц при Универзитетот „Гоце Делчев“, кои ќе ги изведат кореогрфаиите „Outline“ на Дејан Битровски, во која настапува Емилија Милак и “БЕЗ-НАДЕЖЕН” на Иван Ангелковски, во која настапува студентката Стефани Шааршмит.

Повеќе...

Open call for auditions for study from October 2022, on undergraduate, three-year studies in Contemporary Dance in English language

Where: Skopje, North Macedonia

When: August, 20. 2022 Skopje

Deadline for applications: July, 31. 2022

Повеќе...

Од ноември 2021, за прв пат ќе започнат и програмите за втор циклус студии на Катедрата за современ танц при УГД, мастер програми за кореографија и танцова едукација, на англиски јазик, за кои веќе има голем интерес од земјава и од странство.

Повеќе...

Технички секретар / Секретар

Снежана Бардарова
Тел: +389 32 550 980
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Милена Цацкова

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Филмска академија

Department of Contemporary Dance map