Катедрата за современ танц при УГД, која ја води вонреден професор д-р Рисима Рисимкин, е отворена во септември 2017 година како дел од Филмската академија. Оваа програма е донесена во Македонија со посредство на Интерарт културниот центар, кој во 2008 година потпиша Меморандум за соработка со Ротердамската академија за танц при Универзитетот КОДАРТС во Ротердам, Холандија.

Повеќе...