(ВИДЕО) Студентите од Филмската академија направија филм за 10 години УГД

(ВИДЕО) Студентите од Филмската академија направија филм за 10 години УГД

Филмот „10 годни УГД“ е направен по повод одбележување на јубилејот на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип.

Филмот е идеја и реализација на Филмската академија при УГД, а во режија на студентите Димитар Јанкоски, Александар Арсовски, Ѓорѓи Лазов и Викторија Витанова. Директор на камера е студентот Никола Марковски, а за монтажата е заслужен Димитар Спирковски. Аудиодизајнот е на Трајче Миланов, а асистенти се Халид Хоџиќ, Елена Илиевска, Сара Јазачиска и Ангела Јосифова. Студентите го подготвуваа филмот под менторство на професорката Марија Џиџева.

Филмот го раскажува Универзитетот од перспектива на иден студент, на студент кој од иднината сака да дознае што се случувало на УГД во годините кои изминале, за почетоците и патот по кој УГД се движел. Во продолжение погледнете го и уживајте во овој краткометражен филм.

Технички секретар / Секретар

Снежана Бардарова
Тел: +389 32 550 980
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Милена Цацкова

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.